Csótányirtás és rovarirtás Budapesten és vidéken egyaránt.

Csótányirtás saját praktikákkal

Sajnos minden háztartásban adódhatnak olyan élethelyzetek, amik nem várt eseményeket eredményeznek, vagy éppen nem kívánatos „lakótársak”(csótányok személyében) költöznek be otthonukba. Ilyenkor csak fogjuk a fejünket, vajon mit tudunk tenni annak érdekében, hogy eltüntessük őket? Hívjunk szakembert? Vagy próbáljuk saját magunk felvenni ellenük a kesztyűt? Azonban vannak olyan alternatívák is, amikor akár otthoni saját praktikákkal szállunk velük szembe. Ha kicsit is találékonyak vagyunk, akkor van esélyünk arra, hogy megszüntethessük a problémát. Roppant frusztráló lehet egy csótányokkal teli ház. Felüti a fejét az a kérdés, hogy akkor mit is tehetünk ellenük?

Hogyan tudnánk mi magunk megoldani a fennakadást? A mai cikkben ismertetjük pár hasznos tanácsban, hogy milyen módszerekkel tudjuk megállítani a szaporodásukat.

Az elsődleges dolog, amit meg szeretnék említeni az a lenne, ha nagyon elburjánzana a helyzet, és nagyon el vannak már szaporodva a csótányok, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, mert ez a helyzet már szakértelmet kíván. Mindazonáltal vannak olyan helyzetek, mikor elegendő az is, ha saját maga intézkedik ebben az ügyben.

Világszerte több mint négyezer féle csótány él. Viszont ebből összesen csak két faj ismert, ami fellelhető otthonunkban- ők a német és az amerikai csótányok. A német csótány ismertetőjegyei: hosszú testű, sötét színű. Az amerikai csótány pedig teltebb, és fekete színű. Mindkét fajta olyannyira lehet veszélyes ránk és otthonunkra nézve, hogy betegségeket tudnak terjeszteni, illetve megfertőzhetik az élelmiszereket is. Már korábban említettük, hogy érdemes szakembert hívni az irtásukhoz, de vannak fontos óvintézkedések is, amelyekkel nem árt tisztában lennünk.

Létfontosságú az az óvintézkedés, hogy mindig minden élelmiszert jól pakoljunk el, illetve zárjunk el ha van rá mód. A csótányok nagyon strapabíró állatok, de azért nem annyira, hogy kibírnák sokáig táplálék nélkül. Ha van otthon bontatlan csomagolású élelmiszer is, azokba is könnyedén beleférkőzhetnek. Sőt, ha kenyérmorzsát találnak, az is nagyszerű táplálék nekik. Ugyanez a helyzet a kint hagyott ételmaradékokkal.

Előszeretettel lepik be azokat. Sokat tudunk javítani a helyzeten azzal is, ha mindig időben elmosogatunk magunk után, nem hagyunk ételmaradékos edényeket, tányérokat a konyhapulton, vagy mosogatóban. Ha adódik alkalom rá, és viszonylag könnyen elmozdíthatóak a berendezési tárgyak a konyhában, akkor nézzünk szét, hogy az addig nem látható helyeken rejtőzködnek-e maradékok, morzsák. Sokat tud segíteni a helyzeten, ha olykor-olykor kitakarítunk a nem látható helyeken is, pl. elmozdítjuk az asztalt, annak lába alól is kiporszívózzuk a leesett morzsákat. A csótányok szeretik a meleg helyeket, és nem árt egy időközönként egy alapos nagytakarítást elvégezni a konyhákban.

Van egy olyan praktika is, amivel előcsalogathatóak a csótányok. Mégpedig a fent leírtak ellenkezőjét kellene alkalmazni, vagyis nem elmosogatni, és elpakolni azon nyomban, hanem szándékosan kint hagyunk egy tányéron valamilyen ételmaradékot tartalmazó csalogató kis ínyencséget. Valószínű, hogy ez a módszer gyökerestül nem fogja megszüntetni a bajt, de ha már jó néhányat sikerült előcsalogatni és elkapni, már azzal is bentebb vagyunk.
Befejezésképpen erősen ajánlott megnézni, ellenőrizni otthonunk falait, nyílászáróit. A csótányok leleményes állatok, akik megtalálják a módját annak, hogy milyen kis repedéseken keresztül jutnak be a lakásunkba. Mielőbb hozzuk rendbe a fennálló repedéseket, mert ezzel is ki tudjuk szűrni eme állatok bejutását. Szerencsére ez nem eredményez nagy költségeket.

Partnerek:

Tégla burkolat,Téli gumi, akkumulátor, autóalkatrész, szőnyegtisztítás

autó akkumulátor és téli gumi
szőnyegtisztítás blog
szőnyegtisztítás árak
autóalkatrész és akkumulátor, téli gumi
téli gumi és akkumulátor
autóalkatrész, téli gumi webshop és akkumulátor
a kárpittisztítás fontossága
autóalkatrész webáruház és webshop
téli gumi és akkumulátor, motorolaj
tégla burkolat
Téli gumi, akkumulátor, autóalkatrész, szőnyegtisztítás, tégla burkolat